PYTHON İLE UYGULAMALI VERİ BİLİMİ EĞİTİMİ

Perşembe günleri: 19:00 – 22:00,

Cumartesi günleri: 14:00 – 18:00

AMACI

Temel seviye Python bilgisi olan kullanıcılar için 5 ayrı modül vasıtasıyla uygulamalı veri bilimi uzmanlığı kazandırılması.

İÇERİĞİ

• Modül 1: Python ile veri bilimine giriş (15 saat)
    • Veri işlemenin temelleri
    • Pandas ile temel veri işleme
    • İleri Pandas uygulamaları
    • Dağınık veri kullanım yöntemleri
  • Modül 2: Çizim ve Veri Görselleştirme Uygulamaları (10 saat)
    • Enformasyon görselleştirme prensipleri
    • Temel grafik yöntemler
    • Grafik çizdirmenin temelleri
    • Uygulamalı görselleştirme
  • Modül 3: Uygulamalı Sosyal Ağ Analizi (10 Saat)
    • Ağ tipleri ve temel ağ elemanları
    • Ağ bağlantısı
    • Etki ölçümlemesi ve ağ merkezileştirme
    • Ağ teorisi ve evrimi
  • Modül 4: Metin Kazıma (10 Saat)
    • Python’da metinlerle çalışma
    • Temel doğal dil işleme (NLP)
    • Metinlerin sınıflandırılması
    • Konu modelleme
  • Modül 5: Uygulamalı Makine Öğrenmesi (15 Saat)
    • Makine öğrenmesinin temelleri
    • Denetimli makine öğrenmesi 1
    • Değerlendirme ve model seçim metotları
    • Denetimli makine öğrenmesi 2

KAZANIMLAR

• Bu eğitimin sonunda katılımcılar

• Python ve Python ile çalışmak için gerekli bilgisayar programlarının kurulumunu gerçekleştirir.
    • Bir hesaplama problemine çözüm olan bir algoritmayı uygulamak amacıyla bir program geliştirmek için gerekli olan programlama yapılarını hatırlar.
    • Numpy ekosistemindeki temel veri türlerini anlamanın yanı sıra Numpy kullanarak veri yüklemeyi, seçmeyi ve manipüle etmeyi gerçekleştirir.
    • Bir seri yapısının nasıl sorgulanacağının temellerini açıklar.
    • Bir veri çerçevesinin çeşitli özelliklerini tanımlar.
    • Seri sınıfının Numpy veri türlerinin üzerine nasıl oluşturulduğunu, seri ve veri çerçevesi sınıfları arasındaki farkı, ve veri çerçeveleriyle ilgili olarak bir eksenin ne olduğunu gösterir.
    • Ham verileri temsil etmek için Pandas veri çerçeveleri oluşturur.
    • Pandas’daki veri çerçeveleri üzerinde temel istatistiksel test bilgilerini gösterir.
    • Ağlar, grafikler, doğal dil gibi diğer yapılandırılmış veri türlerini sınıflandırır.
    • "Kodlayıcı" tarafından "kod çözücüyü" yanıltmak için kullanılan mekanizmaları belirlemek için grafik özelliklerini yorumlar.
    • Yanıltıcı grafiğin karmaşıklığını yansıtmak için bir radar grafiği oluşturur.
    • Temel grafikleme yöntemlerini uygular.
    • Matplotlib kullanarak belirtilen araştırma sorusunu ele alan görseller oluşturur.
    • Gerçek dünya ağlarını tanımlar ve sınıflandırır.
    • Python kullanarak uygulamalı sosyal ağları analiz eder.
    • Python'da ham metinlerle ilgili genel sorunları belirler ve metin temizleme görevleri gerçekleştirir.
    • Dil yapılarını metne etiketlemek için NLTK araç takımı aracılığıyla serbest metni işler.
    • Metinlerden özellikleri tanımlayıp çıkartır ve bunları makine öğrenimi modelleri için özellik vektörlerine dönüştürür.
    • Adlandırılmış varlık tanıma ve diğer bilgi çıkarma görevleri için teknikleri listeler ve açıklar.
    • Temel makine öğrenimi kavramlarını ve iş akışını tanımlar.
    • Denetimli makine öğreniminin genel ilkelerini özetler.
    • Belirli bir göreve uygun bir değerlendirme metriğini kullanarak bir makine öğrenimi algoritması tasarlar.
    • Ek denetimli öğrenme yöntemlerinin güçlü ve zayıf yönlerini anlayarak belirli bir görev için doğru algoritmayı uygular.
    • Scikit-learn ile Python'da ek türde denetimli makine öğrenimi algoritmaları oluşturur.
    • Veri sızıntısı örneklerini tanımlar ve bunlardan kaçınma yöntemlerini kullanır.

EĞİTİME KİMLER KATILABİLİR

En az temel seviye Python bilgisi olan kullanıcılar.

ÖN KOŞULLAR

Temel Seviye Python bilgisine sahip olmak

ÜCRETİ

15.000 TL (KDV dahil)

Ön kaydınızı takiben yeterli katılımcı sayısına ulaşıldığında Merkezimizce aranarak KESİN KAYIT yaptırmanız istenecektir. Eğitime KESİN KAYIT yaptıracak katılımcılar, kredi kartlarına peşin, DenizBank kredi kartına 2 taksitle veya hesaba Havale/EFT olarak sistem üzerinden online ödemelerini yapabilirler. Ayrıca TED Üniversitesi Mali İşler Birimine bizzat gelerek MAXİMUM ve BONUS 4 taksit yapma imkanı vardır.

EĞİTİMİN VERİLECEĞİ YER

Online/Çevrimiçi

EĞİTİM SONUNDA VERİLECEK BELGE

SERTİFİKA

Derslerin %80'ine katılma zorunluluğu vardır. Dönem içi projesini %60 dönem sonu sınavını %40 ortalamasının 70 geçer nota karşılık gelmesi sonucunda SERTİFİKA verilir. "Temelden ileri seviyeye python eğitimi" ile birlikte bu eğitime katılan katılımcılar sertfika almaya hak kazanırlar.  Geçme notu başarısız olanların, eğitimi tekrarlamadan yazılıyı ve projeyi iki kez yapma hakkı vardır. Bunu takiben başarısız olanlara Katılım Belgesi verilecektir.

İNDİRİMLER:

• TEDÜ öğrencileri için :  %30 indirimli
  • TED Üniversitesi akademik, idari personeli ve söz konusu personellerin eş ve çocukları için:  %30 indirimli
  • TED Okulları öğrencileri için: %30 indirimli
  • TED ve tüm TED Okulları personel eş ve çocukları için: %10 indirimli
  • TEDÜ ve TED Okulları mezunları ve velilerine: %20 indirimli
  • Diğer üniversite öğrenciler, merkezimizin düzenlediği sürekli eğitim programlarına daha önce katılmış olanlar:%10 indirimli
  • Özel veya Kamu kuruluşlarından gelen toplu taleplerde 4 ve üzeri katılımcı olduğunda: %10 indirimli

*Eğitim yeterli katlımcı sayısına ulaşıldığında açılacaktır.