Tıbbi Cihaz Endüstrisinde İnovasyon ve Ürün Geliştirme Yönetimi

8 SAAT

KONTENJAN:

15 KİŞİ

ÜCRETİ: 750 TL (KDV DÂHİL)

Eğitime kesin kayıt yaptıracak katılımcılar, kredi kartlarına peşin, DenizBank kredi kartına 2 taksitle veya hesaba Havale/EFT olarak sistem üzerinden online ödemelerini yapabilirler. Ayrıca TED Üniversitesi Mali İşler Birimine bizzat gelerek MAXİMUM,BONUS VE CARD FİNANS'a 4 taksit yapma imkanı vardır. Ödeme yapmadan önce katılımcıların online ön kayıt yapmaları, kesin kaydın yapılabilmesi için ücretinin, 13 Şubat 2019 mesai bitimine kadar yatırılması gerekmektedir.

EĞİTİM AMACI:

Tıbbi cihaz endüstrisinde inovasyon ve ürün geliştirme süreçlerinin yönetimi diğer alanlardaki inovasyon ve ürün geliştirme süreç yönetiminden farklılık göstermektedir. Tıbbi cihaz sektörü oldukça kalabalık ve rekabetçi olup, başarıya ancak sürekli inovasyon ve ürün geliştirme yoluyla erişmek mümkün olmaktadır. Ancak tıbbi cihaz alanındaki inovasyon ve ürün geliştirme süreçleri katı regülasyonlar ve fikri sınai mülkiyet hakları (FSMH) tarafından kısıtlanmaktadır. Sektöre özgü süreçler bilinmeden gerçekleştirilen inovasyon ve ürün geliştirme çalışmaları sonucunda geliştirilen yeni ürün veya teknolojinin pazara girişinde sorunlar yaşanmakta, pazara giriş aşamasında yeni maliyet kalemleri ortaya çıkmakta, bu maliyetlerin öngörülememiş olması üreticileri zor durumda bırakmaktadır. Tıbbi Cihaz Endüstrisinde İnovasyon ve Ürün Geliştirme Yönetimi Eğitiminin amacı, katılımcılara tıbbi cihaz sektörüne özgü inovasyon ve ürün geliştirme süreçleri hakkında derinlemesine bilgi vererek bu süreçleri etkin bir şekilde yönetmelerine katkıda bulunarak yeni ürün ve teknolojileri pazara sunmalarını kolaylaştırmaktır.

EĞİTİM İÇERİĞİ

1. Tıbbi cihaz sektörüne giriş:
    • Tıbbi cihaz tanımı ve tarihsel gelişimi
    • Makro ortam, paydaşlar, rekabet ve trendler
    • Yeni teknolojilerin maliyet ve karlılığı
    • Bir tıbbi cihazın laboratuvardan hasta başına (bench to bedside) yolculuğu
  1. İnovasyon ve ürün geliştirme sürecinde ürün güvenliği ve kalite yönetimi
  2. İnovasyon ve ürün geliştirme sürecinde regülasyonlar, fikri sınai mülkiyet hakları ve geri ödeme
  3. Tıbbi Cihaz İnovasyon yelpazesi (pipeline) ve değerleme
  4. Yeni teknoloji/ürün değerlendirmesi
    • Teknolojik hazırlık seviyesi
    • Yeni bir teknoloji/ürünün piyasa üzerindeki etkisi
    • Tıbbi cihaz değerlendirmesi için paydaş analizi
    • Klinik araştırmalar
    • Tıbbi cihaz değerlendirme metotları
  5. Pazara çıkış:
    • Pazar planı
    • Ortaklıklar
    • Rakip analizi
    • Yeni bir tıbbi cihazın onay süreci ve dosya hazırlama
    • Pazara giriş
    • Ürünün piyasada bulunduğu sürece kullanışlılığının ve güvenliğinin sağlaması

EĞİTİM YERİ: TEDÜSEM Ziya Gökalp Cad. Kolej/ANKARA

*TEDÜSEM'İN EĞİTİM YERİNDE VE SAATİNDE DEĞİŞİKLİK YAPMA HAKKI SAKLIDIR.

VERİLEN BELGE TÜRÜ: Katılım Belgesi

ÖN KOŞULLAR:

Konu ile ilgilenen herkes katılabilir.

ÖNEMLİ AÇIKLAMA:

EĞİTİM YETERLİ KONTENJANA ULAŞILDIĞINDA AÇILACAKTIR.

Eğitime katılmak isteyen kursiyerler kredi kartlarına peşin veya taksitli olarak kart ile çevrimiçi ödemelerini yapabilirler. Ödeme yapmadan önce katılımcıların online kayıt yapmaları gerekmektedir. Eğitime kaydın tamamlanabilmesi için eğitim ücretinin, eğitim başlama tarihine kadar yatırılarak kayıt kesinleştirilmelidir.

Başvuru Teyidi, Detaylı bilgi için bize ulaşın: