ZORLU YAŞAM OLAYLARI KARŞISINDA ÇOCUK, ERGEN VE AİLELERLE ÇALIŞMA: OLGU ÖRNEKLERİ ÜZERİNDEN DEĞERLENDİRME VE YAKLAŞIM

EĞİTİM EKİM 2022'YE ERTELENMİŞTİR.

EĞİTİM BAŞLANGIÇ VE BİTİŞ TARİHİ

12 Nisan-28 Haziran 2022

SON BAŞVURU TARİHİ: 8 Nisan 2022, Cuma

EĞİTİM SÜRESİ

39 saat (13 oturum)

EĞİTİM GÜNLERİ VE SAATLERİ

12 Nisan – 21 Haziran 2022 tarihleri arasında Her Hafta Salı günü saat 18:00-21:00

25 Haziran Pazar günü saat 10:00-13:00 ve 14:00-17:00

EĞİTİM YERİ

Online/Çevrimiçi

İÇERİK

Bu eğitimde, günümüzde çocuk ve ergenleri çevreleyen risk etkenleri; çocuk, ergen ve ailelerle çalışan ruh sağlığı uzmanlarının sıklıkla karşılaştıkları zorlu yaşam olayları ve travmatik durumlar kuramsal ve uygulamaya dönük bilgilerin yanısıra olgu örnekleri ve tartışmaları üzerinden ele alınmaktadır. Ayrıca, çocuk-ergen merkezli çalışmalarda kullanılabilecek yaklaşım ve yöntemlere yer verilmektedir. Katılımcıların, aile içi şiddet, kolektif travma, kayıp ve yas, ihmal ve istismar, intihar, savaş ve göç gibi zorlu bir yaşam olayı ve kriz öyküsüne sahip olan çocuk ve ergen olgulara ve ailelerine yönelik anlama, değerlendirme ve yaklaşım becerilerini öğrenmeleri ve geliştirmeleri hedeflenmektedir.

EĞİTİM TAKVİMİ

1. OTURUM: 12 Nisan 2022, Salı - Aile Yaşam Döngüsü ve Krizler
  1. OTURUM: 19 Nisan 2022, Salı - Çocuk-Ergen Merkezli Aile Görüşmesinde İlk Görüşme ve Hipotez Kurma
  1. OTURUM: 26 Nisan 2022, Salı- Çocuk ve Ergenlerle Çalışırken Biyopsikososyal Olgu Formülasyonu
  1. OTURUM: 10 Mayıs 2022, Salı - Aile İçi Şiddetin Çocuk ve Ergen Üzerindeki Yansımaları
  1. OTURUM: 17 Mayıs 2022, Salı - Çocuk İstismarı ve İhmali / Ensest
  1. OTURUM: 24 Mayıs 2022, Salı - Çocuk ve Ergenlerde Kayıp ve Yas
  1. OTURUM: 31 Mayıs 2022, Salı - Çocuk ve Ergenlerde İntihar
  1. OTURUM: 7 Haziran 2022, Salı - Kolektif Travmaların Çocuk ve Ergenler Üzerindeki Etkileri ve Yaklaşım İlkeleri
  1. OTURUM: 14 Haziran 2022, Salı - Savaş ve Göç Karşısında Çocuk ve Ergenler
  1. OTURUM: 21 Haziran 2022, Salı - Çocuk, Ergen ve Ailelerle Çalışmada Güçlü Yanlara Odaklanan Yaklaşım
  1. - 12. OTURUMLAR: 25 Haziran 2022, Pazar

- Zorlu Yaşam Olaylarına Yaklaşımda Oyun ve Dramanın Yeri

- Olgu Tartışması

1. OTURUM: 28 Haziran 2022, Salı - Olgu Tartışması

KONTENJAN

50 kişi

EĞİTİM ÜCRETİ:

4.400 TL + KDV (%8)

EĞİTİM İNDİRİM ORANLARI

• TED Üniversitesi akademik, idari personeli ve söz konusu personellerin eş ve çocukları için:  %30 indirim
  • TED ve tüm TED Okulları personel eş ve çocukları için: %10 indirim
  • TEDÜ ve TED Okulları mezunları ve velilerine: %20 indirim
  • Diğer öğrenciler, Merkezimizin düzenlediği sürekli eğitim programlarına daha önce katılmış olanlar: %10 indirim

ÖN KOŞULLAR

Eğitim Programı, çocuk ve ergen ruh sağlığı alanında çalışan ya da bu alanda çalışmak isteyen psikologlar, çocuk ve ergen psikiyatrisi uzman ve asistanları, psikiyatri uzman ve asistanları, PDR uzmanları ve sosyal hizmet uzmanlarının katılımına açıktır.

Katılımcılar, başvuru sırası ve özgeçmişler dikkate alınarak belirlenecektir. Adayların özgeçmişlerini sem@tedu.edu.tr adresine göndermeleri önemle rica olunur.

EĞİTİM SONUNDA VERİLECEK BELGE

Katılım Belgesi

Katılım belgesi almaya hak kazanmak için %80 devam zounluluğu bulunmaktadır.

EĞİTMEN

Prof. Dr. Bahar GÖKLER & Doç Dr. Ilgın GÖKLER Danışman