ZOR İNSANLARLA VE STRESLE BAŞA ÇIKMA EĞİTİMİ (Gevşeme ve nefes egzersizi uygulaması ile)

Bu eğitim 05.05.2018 tarihinde başlıyor. Kontenjanlarımız dolmadan hemen online kayıt yaptırabilirsiniz.
Eğitim Süresi:
6 saat (1 gün)
Eğitim Günleri:
Cumartesi 10.00-17.00
Kontenjan:
Fiyat:

Eğitimin Amacı

İnsan ilişkilerinde, olumsuz durumların kaynağını belirlemek ve öncelikle bu durumu önleyebilmek için insanlara doğru bir yaklaşımda bulunmak, zor durumlar karşısında kontrollü davranarak bu durumu kişinin kendisi için en uygun şekilde sonuçlandırılmasını sağlamak bazı bilgi ve beceriler gerektirmektedir.

Bu eğitimde, zor insanların yarattıkları sorunlu durumları kontrol altına alabilmek ve bu sırada yaşanabilecek yıkıcı duyguların etkilerini en aza indirebilmek için hayata bakış açılarında farklılık yaratacak, gerçek hayatta uygulanabilmesi mümkün olan teknikler anlatılmaktadır. Eğitim zor durumlarda kullanılabilecek temek gevşeme ve nefes tekniklerini de içermektedir.

Eğitimin İçeriği

• Stresin tanımı ve belirtiler
  • Stres kaynaklarının belirlenmesi
  • Stresle başa çıkma stratejileri (Farklı ortam ve farklı koşullara göre)
  • Zor İnsanlara yönelik başa çıkma stratejileri (Farklı ortam ve farklı koşullara göre)
  • Stresin fizyolojik etkileri ve bu etkileri kontrol etmenin önemi
  • Nefesin tanımı ve gevşemenin önemi
  • Uygulamalı nefes ve gevşeme egzersizi

Eğitimin Yöntemi

Etkileşimli Sunum, Soru-cevap, Grup çalışması, Örnek Uygulama

Eğitim Sonu Kazanımlar

Bu eğitim sonunda katılımcıların Günlük yaşamdaki ve İş yaşamındaki stres ve zor kişilerle başa çıkmalarına yönelik yetkinlikleri kazanması hedeflenmektedir. Bu eğitim sayesinde kişinin stres karşısında verdiği tepkileri ve kendini daha iyi tanıyarak, öğrendiği yeni bilişsel ve davranışçı tekniklerle yaşanılan sıkıntılı durumu daha iyi yönetmesi beklenmektedir.

Uygulama sayesinde öğrenilen nefes ve gevşeme tekniği sayesinde, her katılımcı stres durumunda en çok etkilenen kas gruplarını öğrenecek ve bu kas gruplarını nefes ve egzersiz sayesinde gevşetme becerisini edinecektir.

Eğitimde edinilen beceriler, hayatın her aşamasında işe yarayacak hap uygulamalardır. Katılımcı bir iş görüşmesi, önemli bir toplantı ya da kalabalık bir gruba yapılacak bir sunum öncesi bu teknikleri kullanarak stresini yönetebilecektir.

Eğitmen Profili

Uzman Psikolog Zeynep Kırhan Yasatekin

Zeynep Yasatekin, 1980 yılında Ankara’da Doğdu. 1998 yılında Mehmet Emin Resulzade Anadolu Lisesinde Lise eğitimini tamamladı. 2002 yılında Ankara Üniversitesi Psikoloji Bölümünü bitirdi. Orta Doğu Teknik Üniversitesinde sırasıyla Sosyal Psikoloji ve İnsan Kaynakları Geliştirme yüksek lisans programları ile mesleğinde akademik uzmanlık kazandı.

2000 – 2005 yılları arasında Psikolog/Danışman olarak çeşitli kurumlarda görev yaptıktan sonra, 2005 yılı itibariyle İnsan Kaynakları Sektöründe kariyerine devam etti.

İnsan Kaynakları Uzmanı ve Yöneticisi olarak İstanbul, İspanya ve Ankara’da Eğitim, Danışmanlık, İnşaat, Enerji ve Hizmet sektörlerinde görev yaptı. Halen İngiliz WYG Şirketinin Türkiye Ekibinde İnsan Kaynakları Yöneticiliği görevini sürdürmektedir.

Kurumlar için Organizasyonel Gelişim, Performans Değerlendirme ve Ücret Yönetimi, Kariyer Planlama ve Gelişimi, Endüstriyel İlişkiler, Koruyucu İş Hukuku ve Kalite yönetimi konularında uzman olan Zeynep Kırhan Yasatekin, 2003 yılından beri, Stres Yönetimi, Çatışma Yönetimi, Beden Dili, Takım Yönetimi, Yöneticiler İçin İnsan Kaynakları, İş arayanlar için İş Görüşmesine Hazırlık ve Görüşme Yönetimi eğitimlerini vermektedir.

Aynı zamanda sosyal sorumluluk kapsamında birçok dernek ve eğitim organizasyonunda danışmanlık yapmakta ve eğitim vermektedir.  Uzman Psikolog olan Zeynep Kırhan Yasatekin, İşviçre 16PT Kişilik Envanteri ve Myers-Briggs Kişilik Tipi (MBTI) Envanteri uygulamalarında da bulunmaktadır.

Çok iyi derecede İngilizce bilen Zeynep Kırhan Yasatekin, iki çocuk annesidir.